"EU-UNAWE is een uniek programma, met zijn combinatie van sociale, wetenschappelijke en onderwijsdoelen."

Professor George Miley van de Universiteit Leiden, Voorzitter van EU-UNAWE

Doelstelling

Creeren en vergroten van internationaal netwerk

UNAWE werd in 2006 opgericht, is actief in meer dan 60 landen en bestaat uit een wereldwijd netwerk van meer dan 1000 astronomen, leerkrachten en pedagogen. Het internationale netwerk biedt een platform voor het delen van ideeën, best practices en lesmiddelen tussen onderwijzers uit de hele wereld. Het netwerk zal ook worden gebruikt om ambitieuze wereldwijde projecten op te zetten, met als doel de verbreding van de horizon van kinderen buiten hun lokale gebied en om hen te late beleven dat ze deel uitmaken van een wereldwijde gemeenschap.

Organiseren van docentenworkshops

Een ander belangrijk doel van UNAWE is het opleiden van leerkrachten en andere opvoeders en hen te introduceren in sterrenkunde en andere wetenschappelijke onderwerpen om zo doende de implementatie in de klas mogelijk te maken. Om dit doel te bereiken, organiseert UNAWE docenten workshops.

 Ontwikkelen van lesmateriaal

Leren moet spannend en leuk zijn, dit geldt vooral voor jonge kinderen. UNAWE bevordert het leren via spelletjes, liedjes en hands-on activiteiten, zoals de opblaasbare UNAWE Earthball, die inmiddels immens populair is geworden. UNAWE is op dit moment bezig met het ontwikkelen van nieuwe middelen, waaronder een sterrenkunde nieuwsdienst voor kinderen, ‘Space Scoop’. Space Scoop wordt geproduceerd in samenwerking met de European Southern Observatory (ESO). Het idee achter Space Scoop is om de meest actuele wetenschappelijke ontdekkingen te delen met de kinderen en ze deelgenoot te maken van de opwinding daarover. Maar ook om aan te tonen dat er nog heel veel te leren is over het heelal en dat ze daar een bijdrage aan kunnen leveren.Ander educatief materiaal zijn prachtig geïllustreerde hands-on spellen, avontuur- en prentenboeken. Alle materialen zijn gratis beschikbaar en op maat aan te passen via deze website. 

Nieuwsbrief

Cassini Scientist for a Day


Universe in a Box